


Konkretna,mięsista,sprężysta Mątwa podana na delikatnym puree w trzech różnych smakach!
Wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram.Następnie gotuję je na parze do uzyskania miękkości. Pasek mątwy kroję na kostkę.Smażę na łyżeczce masła klarowanego równomiernie z obu stron do zrumienienia. Z ugotowanych warzyw robię puree: Ziemniaka wraz z selerem wrzucam do minimalaksera, dodaję wanilię ( należy próbować by z nią nie przesadzić). To pierwsza warstwa Mojej piramidy :) Następnie marchew-blenduję z dodatkiem szczypty pieprzu cayenne,na wierzch mojego kolorowego puree blenduję groszek z dodatkiem masła oraz szczypty soli himalajskiej. Do Ryby przygotowuję sos: Dwie łyżki oliwy z oliwek łączę z czosnkiem,skórką z cytryny oraz natką pietruszki,solą i pieprzem.Wszystko dokładnie łączę za pomocą minimalaksera. Na powstałe puree układam kostki z mątwy i delikatnie polewam sosem z natki pietruszki.