Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Muffinki razowe z truskawkami i bananami

Muffinki razowe z truskawkami i bananami
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Akademia Smaku iMN680laInc6IA
Zdrowsza wersja muffinek, bo z mąką pszenną razową.

Składniki

2 szt. Jajka
1 szczypta Sól
250 ml Maślanka
70 ml Olej rzepakowy
2 szt. Banany
100 g Cukier trzcinowy
250 g Mąka pszenna razowa typ 2000
50 g Mąka pszenna tortowa
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1/2 łyżeczka Soda
200-230 g Truskawki

Opis wykonania

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, formę do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać mąką lub włożyć papierowe foremki. Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli, maślankę, olej, cukier trzcinowy, obrane i pogniecione widelcem na papkę banany i wszystko razem dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. W drugiej misce wymieszać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę. Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sypkich składników, wymieszać. Połączyć składniki mokre z suchymi, dobrze wymieszać i nakładać do foremek do 3/4 wysokości. Piec na środkowej półce piekarnika przez około 30 minut, aż muffinki się ładnie przyrumienią.
Oceń przepis
Średnia: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy