Muffiny szpinakowe
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Muffiny w wersji wytrawnej bez dodatku mąki są mięciutkie i zdrowsze od tych słodkich. Można je serwować na drugie śniadanie lub jako przekąskę.
Składniki
2 szt. jaja
1/2 szt. cebula
300 g twaróg
3 garść liście szpinaku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Muffiny szpinakowe
Muffiny szpinakowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kosteczkę, a następnie podsmaż na patelni z odrobiną masła.
Szpinak umyj i zblanszuj. Wymieszaj wszystkie składniki - cebulkę, szpinak, twarożek, jaja, pieprz i sól. Masę przełóż do foremek na muffiny do 3/4 ich wysokości.
Piecz 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do uzyskania złocistego koloru.
Komentarze