Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Muffiny w wersji wytrawnej bez dodatku mąki są mięciutkie i zdrowsze od tych słodkich. Można je serwować na drugie śniadanie lub jako przekąskę.

Składniki

2 szt. jaja
1/2 szt. cebula
300 g twaróg
3 garść liście szpinaku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kosteczkę, a następnie podsmaż na patelni z odrobiną masła.

Szpinak umyj i zblanszuj. Wymieszaj wszystkie składniki - cebulkę, szpinak, twarożek, jaja, pieprz i sól. Masę przełóż do foremek na muffiny do 3/4 ich wysokości.

Piecz 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do uzyskania złocistego koloru.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Jeszcze bym dodała pomidory suszone :)