Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mus ricottowy z ciemnym biszkoptem i śliwkami

Składniki

2 g Jajka, miód, mąką ziemniaczana, kakao, ricotta, jogurt naturalny,olejek waniliowy

Opis wykonania

Biszkopt: 3 białka, 2 żółtka, łyżeczka miodu, 60 g mąki ziemniaczanej, łyżka kakao. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka , miód, mąkę i kakao, dalej miksowac na wolnych obrotach. Piec w 180 stopniach az do pęknięcia. Krem: ok 160 g ricotty, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka iodu, olejek waniliowy, 2 żółtka. Wszystkie składniki łącze ze soba, mieszam. Wykrawam szklanką kółka z biszkoptu i kładę kolejno biszkopt, krem i powidła śliwkowe lub podduszone śliwki

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych