Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Matcha to sproszkowana zielona herbata, która – choć wywodzi się z Japonii – szturmem podbiła kubki smakowe europejczyków. Dziś przedstawiam przepis na mus z herbatą matcha w roli głównej, który bez wątpienia zachwyci nawet największych niejadków!

Składniki

500 ml śmietany 36%
2 łyżki herbaty matcha
1 opakowanie biszkoptów
100 ml naparu z herbaty matha
300 g malin
Mięta do dekoracji

Opis wykonania

Krok 1

Śmietanę ubij rózgą blendera na puszystą masę i odłóż do lodówki.

Czekoladę pokrusz na drobne kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj herbatę (sypką) i dokładnie wymieszaj.

Na dnie tortownicy ułóż biszkopty namoczone w herbacie.

Krok 2

Do ubitej śmietany wlej powoli roztopioną czekoladę, cały czas mieszając.

Powstałą masę wylej na biszkopty.

Porada

Idealnie puszysta bita śmietana? Jej przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Ułóż maliny i udekoruj listkami mięty.

Odstaw do zastygnięcia na 2h.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo efektownie wygląda