Mus z malin
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Delikatny mus malinowy to doskonała propozycja na wyjątkowy deser! W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować taki mus z sezonowych owoców.
Składniki
500 g - malin
150 g - cukru pudru
250 ml - śmietanki 30%
60 ml - mleka
2 łyżeczki - żelatyny
Mus z malin
Mus z malin
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żelatynę namocz w odrobinie wody, aż dokładnie się rozpuści. Dodaj gorące mleko i dokładnie wymieszaj.
Maliny zmiksuj przy pomocy blendera na gładki mus.
Śmietankę ubij z cukrem pudrem, zmniejsz obroty miksera i wlej powoli przestudzoną żelatynę oraz mus malinowy. Masę przełóż do miseczek i odstaw do lodówki, aż stężeje.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Komentarze