Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Nadziane, pieczone jabłka

Nadziane, pieczone jabłka
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczne i zdrowe śniadanie.

Składniki

3 szt. Jabłka
1/2 szklanka Kasza jaglana
3 łyżka Bakalie
2-3 łyżka Miód płynny
1/4 łyżeczka Cynamon mielony
1 łyżeczka Cukier wanilinowy
1 łyżeczka Sok z cytryny
1 szczypta Sól
1 łyżka Masło

Opis wykonania

Kaszę jaglaną zalać zimną wodą i odstawię na pół godziny, przelać na sito, opłukać zimną wodą.W garnku zagotować wodę, wsypać sól i na wrzątek przełożyć kaszę, gotować 10-15 minut, a następnie garnek przykryć i odstawić kaszę do przestudzenia./tą czynność najlepiej wykonać dnia poprzedniego, by rano oczekiwanie na śniadanie skrócić do minimum/. Bakalie drobno posiekać, wymieszać z miodem, cukrem wanilinowym, cynamonem, a następnie z kaszą. Jabłka wydrążyć, skropić sokiem z cytryny, nadziać farszem , naczynie żaroodporne wysmarować masłem , włożyć jabłka i piec ok.20 minut w tem.180 st. C. Po upieczeniu jabłka można dodatkowo posypać odrobiną cukru pudru lub skropić ulubionym sokiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych