Naleśnik kokosowy z azjatyckim wnętrzem
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Naleśnik kokosowy z azjatyckim wnętrzem
Naleśnik kokosowy z azjatyckim wnętrzem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z mąki kokosowej,250 ml wody kokosowej,sody,szczypty soli oraz jaj mieszam na gładko ciasto na naleśniki. Na patelni do naleśników kładę łyżeczkę oleju kokosowego i dobrze rozgrzewam. Smażę naleśniki. Warzywa wrzucam na rozgrzaną drugą patelnię,dolewam olej z prażonych ziaren sezamu.Doprawiam curry,kurkumą,pastą curry,solą himalajską,odrobiną soku z limonki. Delikatnie podsmażam i zdejmuję z ognia tak by warzywa były nadal chrupiące. W minimalakserze blenduję Kolendrę,ziarna słonecznika,szczyptę soli,pieprzu,50 ml wody kokosowej,sok z połowy limonki oraz łyżeczkę rozpuszczonego oleju kokosowego. Gotowe naleśniki zawijam z farszem warzywnym oraz w każdy naleśnik wkładam po 50 g wędzonej polędwicy z łososia. Gotowy naleśnik polewam łyżką sosu z kolendry. Podaję z ćwiartką limonki do skropienia całości.
Komentarze