Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
![Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego](https://akademiasmaku.pl/storage/7775/conversions/nalesniki-gryczane-z-farszem-z-groszku-zielonego-4952-single.webp)
4 porcje
60 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9777/conversions/IsyE065ZCdkVQN-thumb.webp)
Mąkę wsyp do miski, dodaj sól, jajka, olej oraz mleko. Zmiksuj lub wymieszaj trzepaczką kuchenną na gładkie ciasto.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9778/conversions/KJeQulsotE6l9p-thumb.webp)
Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9779/conversions/vjoXSnxIU373jw-thumb.webp)
Przygotuj farsz – do garnka na płycie grzewczej wlej wodę, zagotuj i wsyp zielony groszek. Gotuj do miękkości.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9780/conversions/KBAouSD5PgTIHp-thumb.webp)
Groszek zmiksuj blenderem na jednolitą masę z czosnkiem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
![5](https://akademiasmaku.pl/storage/9781/conversions/EYCO4VdM2McE9K-thumb.webp)
Napełnij farszem naleśniki i zwiń je w rulonik lub złóż w trójkąt.
Komentarze