Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
4 porcje
60 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
Naleśniki gryczane z farszem z groszku zielonego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę wsyp do miski, dodaj sól, jajka, olej oraz mleko. Zmiksuj lub wymieszaj trzepaczką kuchenną na gładkie ciasto.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
Przed smażeniem patelnię cienko posmaruj olejem, np. za pomocą pędzla kuchennego.
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
Przygotuj farsz – do garnka na płycie grzewczej wlej wodę, zagotuj i wsyp zielony groszek. Gotuj do miękkości.
Groszek zmiksuj blenderem na jednolitą masę z czosnkiem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Napełnij farszem naleśniki i zwiń je w rulonik lub złóż w trójkąt.
Komentarze