Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki z piersią kurczaka, szpinakiem i serem na czosnkowo

Naleśniki na zimno
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki z piersią kurczaka, szpinakiem, serkiem topionym i serem żółtym z sosem czosnkowym.

Składniki

1 szt. pierś z kurczaka
5 szt. naleśniki
40 dkg szpinak może być mrożony
5 szt. ząbki czosnku
3 łyżka olej
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
10 dkg serek topiony śmietankowy
2 łyżka mąka pszenna
15 dkg żółty ser starty
3 łyżka majonez
1 szt. jogurt naturalny

Opis wykonania

Pierś z kurczaka myjemy, suszymy, kroimy na kawałki i przesmażamy na oleju. Odcedzamy pierś i na tym samym oleju smażymy szpinak do czasu aż odparuje. Dodajemy pokrojony serek topiony, przesmażoną pierś z kurczaka i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy wszystko się połączy dodajemy 3 ząbki zmiażdżonego czosnku i dosypujemy mąkę. Energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Gotowy farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki. Całość posypujemy startym żółtym serem i zwijamy. Sos czosnkowy przygotowujemy mieszając jogurt naturalny, majonez i 2 ząbki czosnku. Naleśnik polewamy sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super propozycja
Radosław
Smakują na zimno jak i ciepło