Naleśniki z piersią kurczaka, szpinakiem i serem na czosnkowo

5 porcji
25 min
Łatwe
Składniki
Naleśniki na zimno
Naleśniki na zimno
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierś z kurczaka myjemy, suszymy, kroimy na kawałki i przesmażamy na oleju. Odcedzamy pierś i na tym samym oleju smażymy szpinak do czasu aż odparuje. Dodajemy pokrojony serek topiony, przesmażoną pierś z kurczaka i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy wszystko się połączy dodajemy 3 ząbki zmiażdżonego czosnku i dosypujemy mąkę. Energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Gotowy farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki. Całość posypujemy startym żółtym serem i zwijamy. Sos czosnkowy przygotowujemy mieszając jogurt naturalny, majonez i 2 ząbki czosnku. Naleśnik polewamy sosem.
Komentarze