Ni to kaszotto, ni pęczotto z roladkami ze schabu
2 porcje
40 min
Średnie
Składniki
Ni to kaszotto, ni pęczotto z roladkami ze schabu
Ni to kaszotto, ni pęczotto z roladkami ze schabu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę pęczak ugotować. 1/4 papryki i mozzarellę pokroić w grube paski. Mięso rozbić (o ile nie kupiliśmy w wersji już rozdrobnionej), pokroić plastry na 2-3 kawałki (wzdłuż), każdy o szerokości kilku centymetrów. Doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami wg uznania (np. granulowanym czosnkiem, słodką papryką, chilli). Do każdego plastra włożyć pasek papryki, mozzarelli i suszony pomidor, zawinąć. Można dodać wykałaczkę, żeby roladki się nie rozpadły. Wrzucić na rozgrzaną patelnie na chwilę z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do 20-30 minut. Pozostałą część papryki oraz ogórka i cebulę pokroić w średnią kosteczkę. Miętę i pietruszkę posiekać, Wymieszać razem z ugotowanym pęczakiem. Gotowe!
Komentarze