Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ni to kaszotto, ni pęczotto z roladkami ze schabu

Ni to kaszotto, ni pęczotto z roladkami ze schabu
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ugotowana kasza pęczak z czerwoną cebulką, ogórkiem, żółtą papryką i posiekanymi pietruszką i miętą + pieczone roladki ze schabu z niespodzianką.

Składniki

1 szklanka kasza pęczak
1/2 szt. czerwona cebula
1/2 szt. żółta papryka
pietruszka (natka)
mięta
kilka szt. szuszony pomidor
10 dkg mozzarella
2/3 szt. schab bez kości (plastry)
1/2 szt. ogórek

Opis wykonania

Kaszę pęczak ugotować. 1/4 papryki i mozzarellę pokroić w grube paski. Mięso rozbić (o ile nie kupiliśmy w wersji już rozdrobnionej), pokroić plastry na 2-3 kawałki (wzdłuż), każdy o szerokości kilku centymetrów. Doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami wg uznania (np. granulowanym czosnkiem, słodką papryką, chilli). Do każdego plastra włożyć pasek papryki, mozzarelli i suszony pomidor, zawinąć. Można dodać wykałaczkę, żeby roladki się nie rozpadły. Wrzucić na rozgrzaną patelnie na chwilę z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do 20-30 minut. Pozostałą część papryki oraz ogórka i cebulę pokroić w średnią kosteczkę. Miętę i pietruszkę posiekać, Wymieszać razem z ugotowanym pęczakiem. Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych