Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Niby lody śniadaniowe

Opis wykonania

Drożdżówki z serem, suszonym pomidorem i żurawiną w chrupiących wafelkach

Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie ręką, do której następnie pokruszyć drożdże z łyżeczką cukru. Połowę ciepłego, ale nie gorącego mleka połączyć z drożdżami i niewielką ilością mąki, miskę przykryć ściereczką i odstawić na 15 min. W tym czasie pokroić ser w równą kostkę ok 2 cm, a pomidory i żurawinę posiekać drobno. Do wyrośniętego zaczynu dodać pozostała ilość mleka, roztopione masło, ziołowy olej i sól. Ciasto wyrabiać kilka minut, aż składniki się połączą i zacznie odchodzić od ręki. Na koniec dodać ser, pomidory i żurawinę i gotowe ciasto nałożyć do wafelki. Drożdżówki piec około 20-25 min w temp. 180 stopni. Smacznego!