Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Niepieczone ciasteczka z kremem adwokatowym

Niepieczone ciasteczka z kremem adwokatowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Te ciasteczka robi się na Śląsku Cieszyńskim z okazji Świąt Bożego Narodzenia a także podniosłych uroczystości rodzinnych

Składniki

150 g Mielone orzechy włoskie
150 g Cukier puder
1 łyżka Białko
0,5 łyżeczka Likier jajeczny
65 g Masło
2 łyżka Budyń wanilinowy
125 ml Mleko
50 g Cukier
3-4 łyżka Likier jajeczny
1 szt. Andrut

Opis wykonania

Ciasto: Z orzechów, cukru, białka i łyżki likieru jajecznego zagnieść ciasto i odstawić do lodówki. W foremkach do wyciskania o różnych kształtach przygotować puste ciasteczka. z andrutów wykroić kółeczka na podstawy. Masa: Sporządzić budyń i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem i wymieszać delikatnie budyń i likier jajeczny. Ciasteczka napełniać za pomocą rękawa cukierniczego i stawiać na kółeczkach z andruta.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych