Ogórki małosolne według Mateusza Gesslera
6 porcji
60 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Ogórki małosolne według Mateusza Gesslera
Ogórki małosolne według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ogórki dokładnie myjemy.
Główkę czosnku kroimy na 6 części. Chrzan myjemy i kroimy wzdłuż na 4 części. Liście oraz koper płuczemy pod bieżącą wodą.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Ogórki układamy w kamiennym garnku, przekładając przyprawami. Wodę z solą zagotowujemy na płycie grzewczej, studzimy i zalewamy ogórki tak, aby były całe zakryte. Przykrywamy talerzem i obciążamy.
Komentarze