Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Opis wykonania

60 min
Łatwe
dla 4 osób

Świetne jako dodatek do obiadu lub przekąska na imprezę.

Ogórki w zalewie zachowują swoją świeżość i chrupkość, a dodatek musztardy i miodu nadaje im nietypowego słodko-wytrawnego smaku.



Opis przygotowania:



  1. Do dużego garnka wlej ocet z wodą, dodaj cukier, sól i miód. Całość doprowadź do wrzenia.

  2. Ogórki umyj, obierz i pokrój wzdłuż na ćwiartki. Z ząbków czosnku zdejmij łupiny.

  3. W słoikach ułóż ciasno ogórki. Następnie do jeszcze ciepłej zalewy dodaj musztardę i gorczycę. Dokładnie wymieszaj i od razu zalej nią ogórki.

  4. Do każdego słoika dodaj czosnek i zakręć pokrywki.

  5. Wszystkie słoiki należy pasteryzować około 10 minut.

TIP



  • Aby ogórki były bardziej chrupiące wytnij gniazda nasienne.

  • Do zalewy możesz dodać również chilli.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - akcesoria kuchenne

Co oznacza nazwa utensylia?