Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ogórki w zalewie miodowo-musztardowej

Opis wykonania

Świetne jako dodatek do obiadu lub przekąska na imprezę.

Ogórki w zalewie zachowują swoją świeżość i chrupkość, a dodatek musztardy i miodu nadaje im nietypowego słodko-wytrawnego smaku.

Opis przygotowania:

  1. Do dużego garnka wlej ocet z wodą, dodaj cukier, sól i miód. Całość doprowadź do wrzenia.
  2. Ogórki umyj, obierz i pokrój wzdłuż na ćwiartki. Z ząbków czosnku zdejmij łupiny.
  3. W słoikach ułóż ciasno ogórki. Następnie do jeszcze ciepłej zalewy dodaj musztardę i gorczycę. Dokładnie wymieszaj i od razu zalej nią ogórki.
  4. Do każdego słoika dodaj czosnek i zakręć pokrywki.
  5. Wszystkie słoiki należy pasteryzować około 10 minut.

TIP

  • Aby ogórki były bardziej chrupiące wytnij gniazda nasienne.
  • Do zalewy możesz dodać również chilli.