Omlet z musem truskawkowym
1 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Zamiast truskawek można dodać inne ulubione owoce. Sprawdzi się także jako deser na zimno lub na gorąco!
Składniki
2 szt. Jaja
2 łyżka Mąka kokosowa
1 łyżka Mąka ryżowa
1 łyżeczka Kakao
1 łyżka Wiórki kokosowe
1 łyżeczka Olej kokosowy
1 łyżeczka Erytrol (lub miód)
80 ml Mleko kokosowe
2 garść Truskawki
2 łyżka Jogurt naturalny
1/2 łyżeczka Erytrol (lub miód)
Omlet z musem truskawkowym
Omlet z musem truskawkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie: Jajka, mąkę kokosową, mąkę ryżową, wiórki, kakao, erytrol połącz mikserem na jednolitą masę. Następnie dobrze rozgrzej olej kokosowy na patelni, wlej masę i smaż omlet na bardzo małym ogniu (pod przykryciem) do momentu aż się zetnie. Truskawki zblenduj z erytrolem. Przełóż omlet na talerz, wypełnij mleczkiem/jogurtem i polej musem truskawkowym.
Komentarze