Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zamiast truskawek można dodać inne ulubione owoce. Sprawdzi się także jako deser na zimno lub na gorąco!

Składniki

2 szt. Jaja
2 łyżka Mąka kokosowa
1 łyżka Mąka ryżowa
1 łyżeczka Kakao
1 łyżka Wiórki kokosowe
1 łyżeczka Olej kokosowy
1 łyżeczka Erytrol (lub miód)
80 ml Mleko kokosowe
2 garść Truskawki
2 łyżka Jogurt naturalny
1/2 łyżeczka Erytrol (lub miód)

Opis wykonania

Przygotowanie: Jajka, mąkę kokosową, mąkę ryżową, wiórki, kakao, erytrol połącz mikserem na jednolitą masę. Następnie dobrze rozgrzej olej kokosowy na patelni, wlej masę i smaż omlet na bardzo małym ogniu (pod przykryciem) do momentu aż się zetnie. Truskawki zblenduj z erytrolem. Przełóż omlet na talerz, wypełnij mleczkiem/jogurtem i polej musem truskawkowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Jak rozpocznie się sezon na truskawki na pewno wykonam ten przepis. Wygląda super!
zielone_obloczki
Smaczny omlet. U mnie bez kakao, wolę klasyczny smak 😊