Orientalny sos mango

4 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Orientalny sos mango
Orientalny sos mango
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Mango obierz i pokrój na mniejsze kawałki. W pojemniku blendera umieść wszystkie przyprawy i czosnek, zmiksuj.

W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj zmiksowane składniki. Podsmaż 1–2 minuty na małej mocy płyty grzewczej.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!


Dodaj ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj pokrojone mango i gotuj przez około 5–7 minut, aż owoc się rozpadnie i powstanie gęsty sos.
Komentarze