Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sos mango to świetna propozycja dla miłośników orientalnych smaków. Znajdziesz tu przyprawy takie jak chili, imbir, kurkumę i kolendrę, a wszystko to lekko złagodzone smakiem soczystego, słodkiego mango.

Składniki

1 dojrzałe mango
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki chili
1/2 łyżeczki ziaren kolendry
1/2 łyżeczki kurkumy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1/4 szklanki octu winnego lub ryżowego

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
104.75 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
13.25 g
Błonnik
0.58 g
Białko
1.45 g
Sól
0 g

Opis wykonania

1

Mango obierz i pokrój na mniejsze kawałki. W pojemniku blendera umieść wszystkie przyprawy i czosnek, zmiksuj.

2

W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj zmiksowane składniki. Podsmaż 1–2 minuty na małej mocy płyty grzewczej.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj pokrojone mango i gotuj przez około 5–7 minut, aż owoc się rozpadnie i powstanie gęsty sos.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Niesamowity orientalny smak, warto spróbować!