Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Baton jaglany w pucharku z daktylami, orzeszkami zimnymi i gorzką czekoladą

Składniki

100 ml woda
100 g daktyle
600 ml mleko sojowe
2 łyżka cukier trzcinowy
100 g orzeszki ziemne
50 g czekolada gorzka

Opis wykonania

Daktyle zalewamy gorącą wodą (100 g wody), odstawiamy na noc. Przekładamy do blendera i miksujemy. Mus daktylowy przelewamy z powrotem do naczynia, w którym moczyły się daktyle. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem. Do blendera wlewamy mleko i wsypujemy kaszę jaglaną i cukier. Gotujemy. Kiedy kasza się ugotuje, w rondelku roztapiamy czekoladę. Kaszę jaglaną miksujemy, orzeszki ziemne rozgniatamy. Do pucharków nakładamy warstwę kaszy, daktyli, orzeszków ziemnych i znowu warstwę kaszy jaglanej i czekolady. Wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych