Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Owocowa pianka z galaretką i kiwi

Opis wykonania

Pianka z owoców o niskim indeksie glikemicznym i mleka kokosowego z czarną porzeczką pod galaretką i świeżym owocem kiwi. Pyszny deser na zimno w wersji dietetycznej.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Mieszankę owocową rozmrażamy i miksujemy z połową mleka kokosowego. Pozostałe mleko podgrzewamy i starannie rozpuszczamy w nim 3 łyżeczki żelatyny, mieszamy ją ze zmiksowanymi owocami i nakładamy do szklanek, lub pucharków. Wkładamy do lodówki, żeby pianka zgęstniała. Następnie układamy na niej czarną porzeczkę. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, studzimy, dodajemy łyżkę wody różanej, mieszamy i zalewamy owoce. Znów wkładamy do lodówki, wyjmujemy, gdy galaretka jest już gotowa i układamy na wierzchu kawałki kiwi.. Smacznego :)