Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pianka z owoców o niskim indeksie glikemicznym i mleka kokosowego z czarną porzeczką pod galaretką i świeżym owocem kiwi. Pyszny deser na zimno w wersji dietetycznej.

Składniki

1 szklanka mieszanka owocowa mrożona (truskawki, porzeczki, jeżyny, maliny)
200 ml mleko kokosowe
4 łyżeczka żelatyna
100 ml woda
2 łyżka czarna porzeczka
2 szt. kiwi
1 łyżka woda różana

Opis wykonania

Mieszankę owocową rozmrażamy i miksujemy z połową mleka kokosowego. Pozostałe mleko podgrzewamy i starannie rozpuszczamy w nim 3 łyżeczki żelatyny, mieszamy ją ze zmiksowanymi owocami i nakładamy do szklanek, lub pucharków. Wkładamy do lodówki, żeby pianka zgęstniała. Następnie układamy na niej czarną porzeczkę. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, studzimy, dodajemy łyżkę wody różanej, mieszamy i zalewamy owoce. Znów wkładamy do lodówki, wyjmujemy, gdy galaretka jest już gotowa i układamy na wierzchu kawałki kiwi.. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych