Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Owsianka z masłem orzechowym i nasionami

Owsianka z masłem orzechowym i nasionami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Orzechowa owsianka to sposób na szybkie danie o poranku. Najlepiej przygotować je poprzedniego dnia wieczorem.

Składniki

1 szklanka Jogurt naturalny
100 ml Mleko
2 łyżka Nasiona Chia
1 łyżeczka Siemię lniane
2 łyżka Rodzynki
2 łyżka Masło orzechowe
7 łyżka Płatki owsiane

Opis wykonania

Wlewamy jogurt naturalny do miseczki, łączymy z mlekiem oraz masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia oraz rodzynki i wszystko dokładnie mieszkamy. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc by nasiona chia zwiększyły swoją objętość 9 krotnie. Rano wyciągamy z lodówki, smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Edi
Niezwykle syta. Przygotowanie jest bardzo proste. Ja rano dodałam sobie jeszcze do owsianki pokrojonego na plasterki banana. Doskonale się komponuje z pozostałymi składnikami.