Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

PALUSZKI RYBNE Z ZIEMNIAKAMI

Opis wykonania

Jest to wspaniałe danie, trochę niecodzienne podane inaczej niż zwykle. Gwarantuje, że większość z was tak paluszków rybnych nie jadła ;)

baner reklamowy maszynki do mielenia 1. W pierwszej kolejności pokrój swoją rybę na odpowiadające Ci wielkością paluszki. Staraj się nie robić ich za małych bo będą się rozwalać. Posyp rybę odrobiną soli aby stała się bardziej zwarta i odłóż ją na jakieś 20 minut. 2. Obierz, a następnie umyj ziemniaki. 3. Pokrój ziemniaki na grubsze frytki. Tak przygotowane gotuj we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty. 4. Odcedź ugotowane ziemniaki i dopraw słodką papryką, solą oraz pieprzem. Następnie wyłóż na blachę z odrobiną oleju i piecz przez ok. 20 minut. 5. Ziemniaki się pieką, a więc zabieramy się za rybę. Obtocz ją w mące i delikatnie roluj w dłoniach, aby pozbyć się nadmiaru mąki. 6. Tak powstałe cudo obtocz dokładnie w jajku. 7. Teraz przyszła pora na kąpiel w bułce tartej z koperkiem. 8. Rybę smaż do uzyskania ładnego zarumienienia. Przekręć na drugą stronę i dodaj masło, aby ryba usmażyła się w nim. SMACZNEGO!!!