Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jest to wspaniałe danie, trochę niecodzienne podane inaczej niż zwykle. Gwarantuje, że większość z was tak paluszków rybnych nie jadła ;)

Składniki

300 g polędwice z mintaja
500 g ziemniaki
150 g bułka tarta
150 g mąka pszenna
1 szt. koperek
1 szt. bagietka pszenna
30 g masło

Opis wykonania

1. W pierwszej kolejności pokrój swoją rybę na odpowiadające Ci wielkością paluszki. Staraj się nie robić ich za małych bo będą się rozwalać. Posyp rybę odrobiną soli aby stała się bardziej zwarta i odłóż ją na jakieś 20 minut. 2. Obierz, a następnie umyj ziemniaki. 3. Pokrój ziemniaki na grubsze frytki. Tak przygotowane gotuj we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty. 4. Odcedź ugotowane ziemniaki i dopraw słodką papryką, solą oraz pieprzem. Następnie wyłóż na blachę z odrobiną oleju i piecz przez ok. 20 minut. 5. Ziemniaki się pieką, a więc zabieramy się za rybę. Obtocz ją w mące i delikatnie roluj w dłoniach, aby pozbyć się nadmiaru mąki. 6. Tak powstałe cudo obtocz dokładnie w jajku. 7. Teraz przyszła pora na kąpiel w bułce tartej z koperkiem. 8. Rybę smaż do uzyskania ładnego zarumienienia. Przekręć na drugą stronę i dodaj masło, aby ryba usmażyła się w nim. SMACZNEGO!!!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych