Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pasta do kanapki to zawsze świetny zamiennik do wędliny czy sera. Dobrze przygotowana będzie też świetną przekąską na imprezę. Pastę można zrobić w zasadzie ze wszystkiego. Dzisiaj zapraszam Was do przepisu na pastę z groszku – piękny kolor, ciekawy i intensywny smak – idealna do kanapek.

Składniki

200 g mrożonego groszku
1 ząbek duży czosnku
1/2 pęczek natki pietruszki
3 łyżka prażonych płatków migdałów
4 łyżka oliwy
1/2 łyżeczka papryki ostrej
3-4 łyżka soku z cytryny
do smaku sól
do posypania różowy pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
363.5 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
10.8 g
Białko
8.2 g
Sól
2.5 g

Opis wykonania

Zamrożony groszek wrzuć do wrzącej wody, gotuj na płycie grzewczej do miękkości ok. 5–6 minut. Odcedź groszek na sicie i pozostaw do ostygnięcia.

Do pojemnika rozdrabniającego blendera przesyp groszek, dodaj czosnek, natkę pietruszki, migdały, oliwę, sok z cytryny, paprykę i odrobinę soli, całość zmiksuj na jednolitą masę.

Porada

Przyśpieszenie gotowania potraw

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Przełóż do miseczki lub pojemnika i posyp różowym pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych