Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Rośliny strączkowe sprawdzają się idealnie do sporządzania różnorodnych past do pieczywa. W Akademii Smaku prezentuję przepis na pastę z czerwonej fasoli. Jest wyrazista w smaku, a to za sprawą kilku przypraw i dodatków.

Składniki

400 g czerwonej fasoli z puszki
1/4 szklanki orzechów włoskich
1-2 ząbki czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
Posiekana natka pietruszki do podania

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
260.3 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
9.8 g
Białko
6.3 g
Sól
2.5 g

Opis wykonania

Fasolę odcedź i umieść w pojemniku blendera.

Dodaj ząbki czosnku, orzechy włoskie, przyprawy – słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj na gładką masę.

Do masy dodawaj stopniowo oliwę z oliwek i miksuj, aż do uzyskania pasty o odpowiedniej konsystencji.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!

Bosh Logo
Bosh

Pastę nałóż na pieczywo i posyp posiekaną natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych