Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Fasolę odcedź i umieść w pojemniku blendera.
Dodaj ząbki czosnku, orzechy włoskie, przyprawy – słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj na gładką masę.

Do masy dodawaj stopniowo oliwę z oliwek i miksuj, aż do uzyskania pasty o odpowiedniej konsystencji.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!


Pastę nałóż na pieczywo i posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze