Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Opis wykonania

Rośliny strączkowe sprawdzają się idealnie do sporządzania różnorodnych past do pieczywa. W Akademii Smaku prezentuję przepis na pastę z czerwonej fasoli. Jest wyrazista w smaku, a to za sprawą kilku przypraw i dodatków.

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - krok 1

Fasolę odcedź i umieść w pojemniku blendera.

Dodaj ząbki czosnku, orzechy włoskie, przyprawy - słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj na gładką masę.

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - krok 2

Do masy dodawaj stopniowo oliwę z oliwek i miksuj, aż do uzyskania pasty o odpowiedniej konsystencji.

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli - krok 3

Pastę nałóż na pieczywo i posyp posiekaną natką pietruszki.