Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Rośliny strączkowe sprawdzają się idealnie do sporządzania różnorodnych past do pieczywa. W Akademii Smaku prezentuję przepis na pastę z czerwonej fasoli. Jest wyrazista w smaku, a to za sprawą kilku przypraw i dodatków.

Składniki

400 g czerwonej fasoli z puszki
1/4 szklanki orzechów włoskich
1-2 ząbki czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
Posiekana natka pietruszki do podania

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
65 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
3.6 g
Błonnik
2.4 g
Białko
1.5 g
Sól
0.6 g

Opis wykonania

1

Fasolę odcedź i umieść w pojemniku blendera.

Dodaj ząbki czosnku, orzechy włoskie, przyprawy – słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj na gładką masę.

2

Do masy dodawaj stopniowo oliwę z oliwek i miksuj, aż do uzyskania pasty o odpowiedniej konsystencji.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
3

Pastę nałóż na pieczywo i posyp posiekaną natką pietruszki.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Fajna, ciekawa pasta z dużą ilością białka :)
Toporkiewicz
Pycha z buratta
Lalaxo
Do tego moc warzyw i pyszne śniadanie gotowe!