Pasta wegańska z pieczonych warzyw
![Pasta wegańska z pieczonych warzyw](https://akademiasmaku.pl/storage/7990/conversions/pasta-weganska-z-pieczonych-warzyw-5180-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta wegańska z pieczonych warzyw
Pasta wegańska z pieczonych warzyw
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10490/conversions/llYqEBe5IjrWop-thumb.webp)
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Warzywa umyj, osusz i pokrój w mniejsze części. Ułóż na papierze do pieczenia, dodaj czosnek, kumin, paprykę suszoną i oliwę oraz lekko posól, dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10491/conversions/P7NSljfnpKsA7c-thumb.webp)
Piecz 20–25 minut do miękkości i lekkiego zarumieniania warzyw. Po upieczeniu całość zmiksuj blenderem i przełóż do szklanego naczynia.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10492/conversions/CtintU9vkQrxqy-thumb.webp)
Podanie:
Pastę można podać w miseczce (jest świetna jako dip do warzyw). Można ją położyć także na chleb wegański.
Komentarze