Prosty przepis na chleb
Opis wykonania
Chrupiący, świeży, domowy chleb to wbrew pozorom nic trudnego. W Akademii Smaku pokażę, że jest to możliwe. Przepis jest tak łatwy i przyjemny w wykonaniu, że poważnie zaczynam obawiać się o los pobliskiej piekarni.

Drożdże wsyp do ciepłej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Pozostałe sypkie składniki umieść w misie robota kuchennego i wlej do nich wodę rozpuszczonymi z drożdżami.

Wszystko dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania zwartej masy, a następnie odstaw ciasto w przykrytej misce na 30 minut, aby w tym czasie mogło wyrosnąć. Wyrośnięte ciasto wymieszaj jeszcze delikatnie łyżką i przełóż do natłuszczonej formy.
Tak przygotowane ciasto odstaw jeszcze na kilka minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i wstaw na jedną godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.