Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasta z anchois

Opis wykonania

Szybkie, proste i wykwintne danie przywodzące na myśl południowe krainy. Makaron z sosem pomidorowym i anchois umili każdy dzień!

  1. Czosnek i chilli pokrój na plasterki, a oliwki na połówki. Pasta z anchois wg Michała Brzezickiego - zdjęcie 1
  2. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, jednocześnie na suchej patelni upraż oregano, dodaj oliwę, plasterki czosnku i anchovies.  Pasta z anchois wg Michała Brzezickiego - zdjęcie 2
  3. Dodaj oliwki, kapary i plasterki chilli.
  4. Do całości dolej pulpę pomidorową, sól i chwilę podduś.
  5. Posiekaj natkę pietruszki.
  6. Ugotowany makaron wrzuć na patelnię z sosem, całość wymieszaj. 
  7. Przygotowane danie posyp natką i startym serem.

Bosch do kuchni