30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Płyty grzewcze Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Szybkie, proste i wykwintne danie przywodzące na myśl południowe krainy. Makaron z sosem pomidorowym i anchois umili każdy dzień! Czosnek i chilli pokrój na plasterki, a oliwki na połówki. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, jednocześnie na suchej patelni upraż oregano, dodaj oliwę, plasterki czosnku i anchovies. Dodaj oliwki, kapary i plasterki chilli. Do całości dolej pulpę pomidorową, sól i chwilę podduś. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotowany makaron wrzuć na patelnię z sosem, całość wymieszaj. Przygotowane danie posyp natką i startym serem.