Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sojowe curry na mleku kokosowym z batatami, cukinią i pomidorami.

Składniki

300 g ugotowanej soi
2 szt. bataty
2 szt. cebula
1 szt. cukinia
czosneku
natka pietruszki
2 szt. papryczka chilli
krojone pomidory
mleko kokosowe
10 g starty świeży imbir
2 łyżka olej
1 łyżeczka kurkuma
0,5 łyżeczka cynamon
sól

Opis wykonania

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Bataty obrać i pokroić w niewielką kostkę. Olej rozgrzać na patelni, dodać cebulę i smażyć 3 minuty. Wsypać bataty, czosnek, drobno pokrojone chilli, imbir, kurkumę i cynamon. Całość smażyć 4 minuty. Warzywa przesypać do większego garnka, dodać ugotowaną soję, mleko kokosowe i pomidory. Curry gotować 40 - 45 minut, aż bataty zmiękną. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać, razem z cukinią dodać do curry, doprawić solą. Całość gotować jeszcze 3 - 4 minuty. Sojowe curry podawać z ryżem jaśminowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych