Pasta ze słonecznika

4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta ze słonecznika
Pasta ze słonecznika
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Pestki słonecznika namocz i zostaw na noc w zimnej wodzie. Rano je odsącz.

Do naczynia z nożami tnącymi przełóż odmoczone pestki, suszone pomidory, płatki drożdżowe, paprykę, sos z cytryny, oliwę oraz łyżkę wody.
Całość zacznij miksować przy pomocy blendera.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.


W razie potrzeby dodawaj po jednej łyżce wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji, na końcu dopraw solą.
Komentarze