Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasternakowa pasta z kaszy z pieczoną gruszką i czosnkiem

Opis wykonania

Pachnąca czosnkiem i tymiankiem pożywna pasta z pasternaku idealna do smarowania chleba albo do wyjadania łyżeczką :)

Pasternak i gruszkę obieramy. Kroimy na kawałki, skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do wypieków razem z nieobranymi ząbkami czosnku. Pieczemy ok 25-30 minut w 200 st.C.
Kaszę gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu.
Szalotkę siekamy i szklimy na łyżce oliwy.
Do blendera wkładamy kaszę, szalotkę, upieczony pasternak i kawałki gruszki. Blendujemy na gładka pastę.
Solimy i pieprzymy, doprawiamy listkami tymianku.
Podajemy na ulubionym pieczywie.