Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasternakowa pasta z kaszy z pieczoną gruszką i czosnkiem

Pasternakowa pasta z kaszy z pieczoną gruszką i czosnkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pachnąca czosnkiem i tymiankiem pożywna pasta z pasternaku idealna do smarowania chleba albo do wyjadania łyżeczką :)

Składniki

2 szt. pasternak
1 szt. gruszka
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. gałązka tymianku
0,5 szklanka kasza jęczmienna perłowa
1 szt. szalotka
2 szczypta sól i pieprz

Opis wykonania

Pasternak i gruszkę obieramy. Kroimy na kawałki, skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do wypieków razem z nieobranymi ząbkami czosnku. Pieczemy ok 25-30 minut w 200 st.C. Kaszę gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu. Szalotkę siekamy i szklimy na łyżce oliwy. Do blendera wkładamy kaszę, szalotkę, upieczony pasternak i kawałki gruszki. Blendujemy na gładka pastę. Solimy i pieprzymy, doprawiamy listkami tymianku. Podajemy na ulubionym pieczywie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych