Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Perfekcyjne kotlety drobiowe

Opis wykonania

baner reklamowy maszynki do mielenia
Perfekcyjne kotlety drobiowe - krok 1

Filety z piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, oczyść z tłuszczu i błon oraz roztłucz tłuczkiem na kotlety. Przypraw solą, pieprzem.

Perfekcyjne kotlety drobiowe - krok 2

Jajko roztrzep widelcem w płaskim naczyniu, aż do momentu połączenia żółtka z białkiem do jednolitej konsystencji. Drugie naczynie wypełnij bułką tartą.

Kotlety oprósz mąką, następnie panieruj w jajku i bułce. Postaraj się, by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie mocno tłuszczem.

Perfekcyjne kotlety drobiowe - krok 3

Ułóż kotlety na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zmniejsz ogień i na średniej mocy płyty smaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor.

Perfekcyjne kotlety drobiowe - krok 4

Po usmażeniu zdejmij z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.