Perfekcyjne kotlety drobiowe
![Perfekcyjne kotlety drobiowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7394/conversions/perfekcyjne-kotlety-drobiowe-4562-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Perfekcyjne kotlety drobiowe
Perfekcyjne kotlety drobiowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8897/conversions/vdVpYcAOAuHQFo-thumb.webp)
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, oczyść z tłuszczu i błon oraz roztłucz tłuczkiem na kotlety. Przypraw solą i pieprzem.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8898/conversions/Z9EZTVuyWpKMc6-thumb.webp)
Jajko roztrzep widelcem w płaskim naczyniu, aż do momentu połączenia żółtka z białkiem do jednolitej konsystencji. Drugie naczynie wypełnij bułką tartą.
Kotlety oprósz mąką, następnie panieruj w jajku i bułce. Postaraj się, by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie mocno tłuszczem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8899/conversions/UaErZokrgWxiPL-thumb.webp)
Ułóż kotlety na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zmniejsz moc płyty grzewczej na średnią i smaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8900/conversions/oJR4Tk7SDfziyy-thumb.webp)
Po usmażeniu zdejmij z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Komentarze