Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pesto jest jednym z najbardziej uniwersalnych dodatków u kuchni – idealny dodatek do makaronów, kanapek oraz wielu dań mięsnych i rybnych.

Składniki

150 g - jarmużu
0,5 kubka - nerkowce prażonych na suchej patelni
80 ml - oliwy z oliwek
20 g - sok z cytryny (z połowy)
2 ząbki - czosnku
1 łyżka - miodu
- sól do smaku
60-100 ml - wody w zależności od preferowanej konsystencji pesta

Opis wykonania

Do blendera przełóż jarmuż. Dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz.

Następnie powoli zblenduj wszystkie składniki.

Na końcu dodaj prażone orzechy nerkowca, lekko zblenduj i wymieszaj całość.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych