Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pesto jest jednym z najbardziej uniwersalnych dodatków u kuchni – idealny dodatek do makaronów, kanapek oraz wielu dań mięsnych i rybnych.

Składniki

150 g - jarmużu
0,5 kubka - nerkowce prażonych na suchej patelni
80 ml - oliwy z oliwek
20 g - sok z cytryny (z połowy)
2 ząbki - czosnku
1 łyżka - miodu
- sól do smaku
60-100 ml - wody w zależności od preferowanej konsystencji pesta

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
284.5 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
3.7 g
Białko
2 g
Sól
0.8 g

Opis wykonania

Krok 1

Do blendera przełóż jarmuż. Dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz.

Następnie powoli zblenduj wszystkie składniki.

Krok 2

Na końcu dodaj prażone orzechy nerkowca, lekko zblenduj i wymieszaj całość.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Pesto bardzo dobre, idealne do innych dań - polecam!
fiziowaaa
Bardzo smaczne pesto, polecam!