Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka przekąska, której przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu a smakuje fenomenalnie.

Składniki

2 kromki ulubionego pieczywa
1 łyżka płaska łyżka masła
1 szt. 1 mała szalotka
5 szt. 5 średnich pieczarek
1 łyżka łyżka posiekanego szczypiorku
pół łyżka pół łyżki płatków parmezanu
sól
pieprz

Opis wykonania

Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną drobno szalotkę i podsmaż około minuty.

Pieczarki umyj, pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Dodaj do szalotki i smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj na chrupiącym lub grillowanym pieczywie, posypane szczypiorem i parmezanem, delikatnie skropione oliwą.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych