KANAPKI Z PIECZARKAMI I PARMEZANEM
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Szybka przekąska, której przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu a smakuje fenomenalnie.
Składniki
2 kromki ulubionego pieczywa
1 łyżka płaska łyżka masła
1 szt. 1 mała szalotka
5 szt. 5 średnich pieczarek
1 łyżka łyżka posiekanego szczypiorku
pół łyżka pół łyżki płatków parmezanu
sól
pieprz
KANAPKI Z PIECZARKAMI I PARMEZANEM
KANAPKI Z PIECZARKAMI I PARMEZANEM
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną drobno szalotkę i podsmaż około minuty.
Pieczarki umyj, pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Dodaj do szalotki i smaż około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj na chrupiącym lub grillowanym pieczywie, posypane szczypiorem i parmezanem, delikatnie skropione oliwą.
Komentarze