Pieczeń rzymska
5 porcje
60 min
Średnie
Wspaniałe danie nie tylko na obiad ale też na śniadanie;)
Składniki
1 kg mięsa wołowego
1 szt. cebula
1 szt. papryka
5 szt. jajek
1 łyżka olej do smażenia cebuli
1 łyżeczka sól, pieprz, natka pietruszki do smaku
Pieczeń rzymska
Pieczeń rzymska
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso drobno mielimy cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju, paprykę również kroimy w drobna kostkę. 3 jajka gotujemy na twardo. Mieszamy mięso, 2 cale jajka, cebulę, paprykę. Doprawiamy do smaku. W keksówce na spodzie układamy cienka warstwę mięsa, następnie jajka i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 40-50 minut.
Komentarze