Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniałe danie nie tylko na obiad ale też na śniadanie;)

Składniki

1 kg mięsa wołowego
1 szt. cebula
1 szt. papryka
5 szt. jajek
1 łyżka olej do smażenia cebuli
1 łyżeczka sól, pieprz, natka pietruszki do smaku

Opis wykonania

Mięso drobno mielimy cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju, paprykę również kroimy w drobna kostkę. 3 jajka gotujemy na twardo. Mieszamy mięso, 2 cale jajka, cebulę, paprykę. Doprawiamy do smaku. W keksówce na spodzie układamy cienka warstwę mięsa, następnie jajka i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 40-50 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo smaczna, szczególnie na ciepło. U mnie koniecznie z ziemniaczkami