Pierogi z kapustą
![Pierogi z kapustą](https://akademiasmaku.pl/storage/7199/conversions/pierogi-z-kapusta-4367-single.webp)
4 porcje
45 min
Średnie
Składniki
Pierogi z kapustą
Pierogi z kapustą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę odciśnij z nadmiaru wody i gotuj około 30 minut w osolonej wodzie.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Następnie podsmaż warzywa na patelni. Cebula powinna być złocista, a marchew delikatnie chrupiąca.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Ugotowaną kapustę odcedź i wystudź. Następnie wymieszaj z podsmażonymi warzywami.
Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę farszu.
Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.
Komentarze