Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tradycyjne, postne pierogi z delikatną i miękką kapustą w środku.

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka gorącej wody
Szczypta soli
300 g (3 szklanki) kapusty kiszonej
1 marchew
2 cebule
1 łyżka oleju roślinnego
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Kapustę odciśnij z nadmiaru wody i gotuj około 30 minut w osolonej wodzie.

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Następnie podsmaż warzywa na patelni. Cebula powinna być złocista, a marchew delikatnie chrupiąca.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Ugotowaną kapustę odcedź i wystudź. Następnie wymieszaj z podsmażonymi warzywami.

Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.

Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę farszu.

Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Mniam! Znikają w mgnieniu oka!
Ewa Chadzińska
test test test
Ewa Chadzińska
testettstetsttsts
Patrycja Lewandowska
Od lat moje ulubione

Powiązane przepisy