Pierogi z łososiem
![Pierogi z łososiem](https://akademiasmaku.pl/storage/7938/conversions/pierogi-z-lososiem-5125-single.webp)
20 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Pierogi z łososiem
Pierogi z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10335/conversions/41lCKu5tFRBwHm-thumb.webp)
Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki i połącz go z twarogiem, czarnuszką oraz tymiankiem.
Dodaj soli i pieprzu do smaku, mieszaj do momentu powstania jednolitej masy.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10336/conversions/TN1b5BV8ZCxjMX-thumb.webp)
W robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi z mąki i maślanki, powinno być bardzo elastyczne
Ciasto rozwałkowuj dosyć cienko, wycinaj kółka.
Na każde kółko dodaj kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. –
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10337/conversions/uQxBX9BZyA6qZR-thumb.webp)
Pierogi wrzucaj do gotującej się osolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty.
Gotowe pierogi polej masłem, możesz posypać czarnuszką i tymiankiem.
Komentarze