Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

20 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Miłośnicy pierogów z pewnością docenią ten przepis. Cienkie i elastyczne ciasto wypełnione pysznym farszem z łososiem.

Składniki

300 g - wędzonego łososia
200 g - twarogu śmietankowego
400 g - mąki pszennej
300 g - maślanki
3 gałązki - tymianku
3 łyżeczki - czarnuszki
1 szczypta - soli
1 szczypta - pieprzu

Opis wykonania

Krok 1

Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki i połącz go z twarogiem, czarnuszką oraz tymiankiem.

Dodaj soli i pieprzu do smaku, mieszaj do momentu powstania jednolitej masy. ​

Krok 2

W robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi z mąki i maślanki, powinno być bardzo elastyczne

Ciasto rozwałkowuj dosyć cienko, wycinaj kółka.

Na każde kółko dodaj kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga. 

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. –



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Pierogi wrzucaj  do gotującej się osolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty.  

Gotowe pierogi polej masłem, możesz posypać czarnuszką i tymiankiem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Całkiem spoko ale zwykłe są lepsze, szkoda łososia na pierogi.