Pierogi z łososiem
20 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pierogi z łososiem
Pierogi z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki i połącz go z twarogiem, czarnuszką oraz tymiankiem.
Dodaj soli i pieprzu do smaku, mieszaj do momentu powstania jednolitej masy.
W robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi z mąki i maślanki, powinno być bardzo elastyczne
Ciasto rozwałkowuj dosyć cienko, wycinaj kółka.
Na każde kółko dodaj kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. –
Pierogi wrzucaj do gotującej się osolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty.
Gotowe pierogi polej masłem, możesz posypać czarnuszką i tymiankiem.
Komentarze