Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierogi z łososiem

Opis wykonania

Miłośnicy pierogów z pewnością docenią ten przepis. Cienkie i elastyczne ciasto wypełnione pysznym farszem z łososiem.

Pierogi z łososiem  - krok 1

Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki i połącz go z twarogiem, czarnuszką oraz tymiankiem.

Dodaj soli i pieprzu do smaku, mieszaj do momentu powstania jednolitej masy. ​

Pierogi z łososiem  - krok 2

W robocie kuchennym wyrób ciasto na pierogi z mąki i maślanki, powinno być bardzo elastyczne

Ciasto rozwałkowuj dosyć cienko, wycinaj kółka.

Na każde kółko dodaj kulkę z farszu, zamknij na pół, widelcem lub palcami popraw zamknięcie każdego pieroga. 

Pierogi z łososiem  - krok 3

Pierogi wrzucaj  do gotującej się osolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 3 minuty.  

Gotowe pierogi polej masłem, możesz posypać czarnuszką i tymiankiem.