Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Delikatne i chrupiące pietruszki duszone w sosie na bazie, miodu, soku z limonki i papryczki chili to pietruszki w najlepszym wydaniu. Karmelizowane warzywa na maśle sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub po prostu jako samodzielna przekąska.

Składniki

500 g - pietruszki (młode)
100 ml - miodu
100 ml - wody
2 szt. - papryczek chili
0,5 szt. - limonki
2 łyżki - masła klarowanego
- sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Pietruszki obierz i przekrój wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej masło i dodaj pietruszki.

Podsmaż na płycie grzewczej przez 2–3 minuty.

2

Dodaj wodę i duś pietruszki do miękkości.

Kiedy płyn odparuje dodaj miód, posiekaną papryczkę chili i sok z limonki.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.



Bosh Logo
Bosh
3

Dopraw solą i pieprzem do smaku i podsmaż na złoty kolor.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
U mnie duszona razem z marchewką, super połączenie