Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pietruszka duszona w miodowym sosie

Opis wykonania

Delikatne i chrupiące pietruszki duszone w sosie na bazie, miodu, soku z limonki i papryczki chili to pietruszki w najlepszym wydaniu. Karmelizowane warzywa na maśle sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub po prostu jako samodzielna przekąska.

Pietruszka duszona w miodowym sosie - krok 1

Pietruszki obierz i przekrój wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej masło i dodaj pietruszki.

Podsmaż na płycie grzewczej przez 2–3 minuty.

Pietruszka duszona w miodowym sosie - krok 2

Dodaj wodę i duś pietruszki do miękkości.

Kiedy płyn odparuje dodaj miód, posiekaną papryczkę chili i sok z limonki.

Pietruszka duszona w miodowym sosie - krok 3

Dopraw solą i pieprzem do smaku i podsmaż na złoty kolor.

Bosch do kuchni