Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Coś dla miłośników pizzy :)

Składniki

250 g starty kalarior
25 g starty ser corregio
1 szt. jajko
3 łyżka przecier pomidorowy
1 szt. ząbek czosnku
2 szczypta bazylia, oregano, sól, pieprz, papryka

Opis wykonania

Kalafiora ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy go na patelni ok. 10 min pozbawiając go nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z serem, dodajemy kalafior, bazylię i wszystko mieszamy. Masę formujemy w kształt pizzy na papier do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na ok 15 min temp. 200 stopni. Przecier pomidorowy mieszkamy z rozgniecionym czosnkiem i przyprawami i smarujemy nim nasz spód po upieczeniu. Następnie dodajemy resztę ulubionych składników - w moim przypadku 1/2 pizzy salami, papryka czerwona mozzarella; 1/2 szynka parmeńska, czerwona cebula, pomidory koktajlowe, rukola(po upieczeniu), mozzarella. Pieczemy jeszcze ok. 5-10 w tej samej temperaturze.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych