Placki kokosowe z batatów
1 porcje
20 min
Łatwe
Szybki i prosty pomysł na śniadanie dla osób, które mają "sweet tooth" i lubią zjeść deser jako pierwszy posiłek dnia :)
Składniki
150 g Batat
100 ml Mleko roślinne
15 g Mąka kokosowa
10 g Wiórki kokosowe
5 g Olej kokosowy
1 szt. Jajko
1 łyżeczka Masło orzechowe
50 g Śliwka pieczona
1/2 łyżeczka Cynamon
1 szczypta Sól
Placki kokosowe z batatów
Placki kokosowe z batatów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj batata bez skórki. W tym czasie w jednej misce wymieszaj mąkę kokosową z jajkiem, cynamonem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i mlekiem.
Ugotowanego do miękkości batata zblenduj bądź rozdrobnij widelcem i dodaj do reszty składników.
Rozgrzej olej na patelni i smaż pod przykryciem. Na koniec udekoruj masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi. Do tego można podać pieczoną śliwkę z piekarnika.
Komentarze