Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki i prosty pomysł na śniadanie dla osób, które mają "sweet tooth" i lubią zjeść deser jako pierwszy posiłek dnia :)

Składniki

150 g Batat
100 ml Mleko roślinne
15 g Mąka kokosowa
10 g Wiórki kokosowe
5 g Olej kokosowy
1 szt. Jajko
1 łyżeczka Masło orzechowe
50 g Śliwka pieczona
1/2 łyżeczka Cynamon
1 szczypta Sól

Opis wykonania

Ugotuj batata bez skórki. W tym czasie w jednej misce wymieszaj mąkę kokosową z jajkiem, cynamonem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i mlekiem.

Ugotowanego do miękkości batata zblenduj bądź rozdrobnij widelcem i dodaj do reszty składników.

Rozgrzej olej na patelni i smaż pod przykryciem. Na koniec udekoruj masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi. Do tego można podać pieczoną śliwkę z piekarnika.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Z dżemem i słonym karmelem to jakiś hit!