Placki marchewkowo-pomarańczowe
2 porcje
20 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 1)
aromatyczne placki bezglutenowe z marchewką
Składniki
1,5 szklanka mąka owsiana
1 szklanka starta marchew
1 szt. jajko
2 łyżka cukier brązowy
1/2 szklanka mleko
1 szt. skórka otarta z pomarańczy
Placki marchewkowo-pomarańczowe
Placki marchewkowo-pomarańczowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Placki marchewkowo-pomarańczowe.
Marchew ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki warzywnej i odciskamy lekko z soku.
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, a następnie dodajemy po łyżce składników suchych. Na końcu do ciasta dodajemy marchew oraz startą skórkę pomarańczową. Mieszamy i smażymy na patelni na maśle.
Komentarze