Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
aromatyczne placki bezglutenowe z marchewką

Składniki

1,5 szklanka mąka owsiana
1 szklanka starta marchew
1 szt. jajko
2 łyżka cukier brązowy
1/2 szklanka mleko
1 szt. skórka otarta z pomarańczy

Opis wykonania

Placki marchewkowo-pomarańczowe.

Marchew ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki warzywnej i odciskamy lekko z soku.

Jajko roztrzepujemy z mlekiem, a następnie dodajemy po łyżce składników suchych. Na końcu do ciasta dodajemy marchew oraz startą skórkę pomarańczową. Mieszamy i smażymy na patelni na maśle.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
idealne śniadanie na jesienne chłodne poranki
zielone_obloczki
Ciekawa propozycja 😊