Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie danie i naprawdę smaczne placki. Są delikatne w smaku, z wyczuwalnymi kawałkami twarogu. Polecam przepis !

Składniki

250 g twaróg
3 szt. jajka
1/2 szklanka mąka
2 łyżka cukier
1 łyżeczka cukier waniliowy
1/4 łyżeczka proszek do pieczenia

Opis wykonania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Żółtka zmiksować z serem, następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Placki smażyć na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej za pomocą pędzelka rozprowadzić olej).

Nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać posmarowane dżemem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Ekspresowe placki, smak dzieciństwa 🙂
MiszelPiszel
Robi się migusiem. A znikają jeszcze szybciej!

Powiązane przepisy