Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste danie ktore wykona nawet mężczyzna ,ktory nie jest super kucharzem.Zapiekane warzywa są pyszne,zdrowe i pachną cudownie ziolami i czosnkiem .

Składniki

1 szt. bakłażan
2 szt. cukinie
3 szt. pomidory
1 szt. mozarella
2 szt. czosnek
1 garść świeża bazylia
1 szczypta oregano
1 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
2 szt. papryka

Opis wykonania

Warzywa myjemy,kroimy w plastry 1 cm ze skórką,obsmażamy na patelni z oliwą z oliwek z roztartym czosnkiem,oprócz pomidorów.Ukladamy w naczyniu żaroodpornym na sam dół dając krążki podsmażonej cebuli a potem przekladając warstwami:bakłażan,pomidor,cukinia,mozarella,papryka aż do skończenia skladników.Oprószamy ziołami,solą i pieprzem.Zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez około 20 minut pod koniec pieczenia dajemy listki świeżej bazylii..Są idealne do grzanek czosnkowych.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo fajny sposób przygotowania, bardzo dobre połączenie - polecam!