Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zapiekane warzywa z mozarellą

Zapiekane warzywa z mozarellą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste danie ktore wykona nawet mężczyzna ,ktory nie jest super kucharzem.Zapiekane warzywa są pyszne,zdrowe i pachną cudownie ziolami i czosnkiem .

Składniki

1 szt. bakłażan
2 szt. cukinie
3 szt. pomidory
1 szt. mozarella
2 szt. czosnek
1 garść świeża bazylia
1 szczypta oregano
1 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
2 szt. papryka

Opis wykonania

Warzywa myjemy,kroimy w plastry 1 cm ze skórką,obsmażamy na patelni z oliwą z oliwek z roztartym czosnkiem,oprócz pomidorów.Ukladamy w naczyniu żaroodpornym na sam dół dając krążki podsmażonej cebuli a potem przekladając warstwami:bakłażan,pomidor,cukinia,mozarella,papryka aż do skończenia skladników.Oprószamy ziołami,solą i pieprzem.Zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez około 20 minut pod koniec pieczenia dajemy listki świeżej bazylii..Są idealne do grzanek czosnkowych.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych