

pyszny deser pełen smaków i koloru
Placuszki jaglane Kaszę jaglaną gotujemy al. dente Do miski wkładamy kaszę,masło orzechowe otręby,mielone orzechy, pestki dyni,jajko i przyprawy. Robotem wyrabiamy na jednolitą masę. Na suchą patelnię kładziemy arkusz papieru do pieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony. Karmelizowane owoce Jabłko,gruszkę, śliwkę,winogrona dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne,kroimy na ósemki. Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki masła, dodajemy ósemki jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki miodu,herbatę zieloną i sok z limonki, doprawiamy przyprawą do szarlotki i szczyptą kardamon Sos śliwkowy Do garnka wlewamy herbatę zieloną dodajemy powidła śliwkowe, śliwki suszone Kresto pokrojone na kawałki, świeży imbir skórkę i sok z limonki. Gotujemy do redukcji doprawiamy do smaku cynamonem, kardamonem Pod koniec dodajemy czekoladę mieszamy do rozpuszczenia ziemia jadalna Ciasteczka pieguski wkładamy do naczynia blenderem miksujemy na drobno. Na talerzu rozsypujemy ziemie jadalną,kładziemy placuszek jaglany, owoce kandyzowane robimy dekoracje z owoców, mięty i sosu czekoladowego, Całość posypujemy karmelizowanymi pestkami dyni