Placuszek jaglany podany na ziemi jadalnej pod pierzynką z owoców karmelizowanych z sosem czekoladowym
4 porcje
Średnie
deser pełen koloru, smaków i zapachów.
Składniki
100 g placuszki kasza jaglana
1 szt. jajko
2 łyżka otręby owsiane
2 łyżka mielone orzechy
2 łyżka pestki dyni
1 łyżka masło orzechowe
1 łyżka masło orzechowe
1/2 szklanka różne owoce karmelizowane
1 łyżeczka sos czekoladowy
Placuszek jaglany podany na ziemi jadalnej pod pierzynką z owoców karmelizowanych z sosem czekoladowym
Placuszek jaglany podany na ziemi jadalnej pod pierzynką z owoców karmelizowanych z sosem czekoladowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną gotujemy al. dente Do miski wkładamy kaszę,masło orzechowe otręby,mielone orzechy, pestki dyni,jajko i przyprawy. Robotem wyrabiamy na jednolitą masę. Na suchą patelnię kładziemy arkusz papieru dopieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej stronyCiasteczka pieguski wkładamy do naczynia blenderem miksujemy na drobno. Na talerzu rozsypujemy ziemie jadalną,kładziemy placuszek jaglany, owoce kandyzowane robimy dekoracje z owoców, mięty i sosu czekoladowego, Całość posypujemy karmelizowanymi pestkami dyni
Komentarze