Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pożywne i sycące śniadanie. Miły początek dnia.

Składniki

1 szt. banan
1 szt. płatki owsiane
1 łyżeczka miód
1 łyżka masło orzechowe
1 szt. jajko
tłuszcz do smażenia

Opis wykonania

Płatki zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do napęcznienia. Banana kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski. Dodajemy jajko, masło orzechowe i miód. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Rozgrzewamy tłuszcz. Wykładamy po łyżce masy. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło bądź na zimno.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
juliabergg
Słodkie, sycące, bardzo dobre placuszki bananowe.
Aleksandra J
Z masłem pistacjowym i pistacjami smakują wyśmienicie 🤤
zielone_obloczki
Bardzo smaczne
Ewusia1222
Bardzo dobre placki, zrobiłam z użyciem mąki razowej