Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Placuszki Bananowo - Kokosowe (Bezglutenowe)

Placuszki Bananowo - Kokosowe (Bezglutenowe)
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Takie placuszki możemy śmiało zapakować do pudełeczka razem z jakimś owocem i zapakować je do plecaka naszej pociechy :)

Składniki

2 szt. jajka klasy M
2 szt. dojrzałe banany
1 łyżeczka cukier cytrynowy
3 łyżeczka sok z cytryny
5 łyżka mąka kokosowa
0,5 łyżeczka soda

Opis wykonania

1. Banany obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy, można je zblendować. 2. Dodajemy jajka, sodę, łyżeczkę cukru (jeśli banany były mocno słodkie, pomijamy cukier) oraz 4 łyżki mąki kokosowej i mieszamy wszystko. Konsystencja ma być gęsta i przypominać taki jakby mus jabłkowy, jeśli jest za rzadki dodajemy jeszcze jedną łyżkę mąki. 3. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy po 1 łyżce masy i smażymy na niewielkim ogniu pilnując bo placuszki lubią się szybko przypalać. Gotowe podajemy w towarzystwie owoców (u mnie obsypane jeszcze cukrem pudrem, specjalnie dla łasucha męża ;) Smacznego !!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Wyśmienite! Kokos z bananem przepyszne połączenie 😊 Wrócę do nich nie raz 😊