Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Placuszki z cukinii z serkiem i wędzonym łososiem

Placuszki z cukinii z serkiem i wędzonym łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placuszki z tartej cukinii z serkiem, udekorowane wędzonym łososiem i koperkiem.

Składniki

średnie cukinie
jajko
2 łyżka startego żółtego sera
1 szklanka bułki tartej
sól
pieprz
koperek
świeża mięta
serek naturalny
czosnek
papryka słodka (mielona)
łosoś wędzony na zimno (bałtycki)
olej
mąka (opcjonalnie do ciasta na placuszki)

Opis wykonania

Cukinię zetrzyj na tarce, ułóż na sicie, posyp solą i odczekaj 15-20 minut. Następnie odsącz ją i dodaj resztę składników. Ciasto na placuszki dokładnie wymieszaj. Smaż małe porcje na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Do serka dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem (możesz dodać też posiekany szczypiorek i koperek). Tak przygotowany serek nakładaj na każdy placuszek, na czubku połóż kawałek wędzonego łososia i przystrój koperkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych