Polędwiczki z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym
4 porcje
40 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Polędwiczki z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym
Polędwiczki z suszonymi pomidorami i sosem śmietanowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Polędwiczki natnij co 4 cm, posyp solą i pieprzem.
Ułóż polędwicę na patelni i obsmaż z 2 łyżkami oliwy z pomidorów suszonych z każdej strony po 2 minuty.
Polędwicę przełóż na deskę do krojenia i podziel na porcje.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj zgniecione ząbki czosnku i 2-3 łyżki oliwy z pomidorów oraz przygotowane wcześniej pokrojone suszone pomidory.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw całość na 15 min do piekarnika nagrzanego na 200°C.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Śmietanę i pozostałe suszone pomidory zmiksuj blenderem na jednolitą masę i lekko posól.
Zalej polędwiczki, wymieszaj całość i zapiekaj kolejne 5-7 minut.
Komentarze