Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne jako dodatek do obiadu lub też jako samodzielne danie.

Składniki

500 g babaty
1 szt. puszka białej fasoli
1 szt. papryka
1 szt. duża cebula
1 łyżeczka 2 łyżeczki cynamonu, łyżeczka suszonych liści kolendry, łyżka kuminu, łyżeczka papryki wędzonej, spora szczypta chilli, sól

Opis wykonania

Bataty kroimy w dużą kostkę, skrapiamy olejem pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przed ok 20-30min. W międzyczasie kroimy cebulę i paprykę, również w miarę duże kawałki. Cebulę szklimy na patelni, dodajemy paprykę i podsmażamy razem, dodając na koniec przyprawy. Przerzucamy warzywa do większego garnka, dorzucamy pomidory oraz odsączoną fasolę. Dusimy pod przykryciem ok. 15-20 min. Po tym czasie dodajemy upieczony bataty i wszystko mieszkamy. Świetne jako dodatek, ale bardzo dobrze sprawdzi się również jako samodzielne danie
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Bułki dyniowe
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Chleb z rodzynkami
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

720 min

Poziom trudności

Średnie