Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo zdrowy "fast-food" w wydaniu bezglutenowym. :)

Składniki

65 g Mąka z ciecierzycy
0,5 szklanka woda
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sól
1 łyżka świeża kolendra (posiekana)
180 g przecier pomidorowy
2 łyżka pikantny ketchup
50 g kukurydza
150 g pieczarki
świeża bazylia
czosnek

Opis wykonania

Mąkę, wodę, łyżkę oliwy z oliwek, pół łyżeczki soli i kolendrę mieszamy, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę, żeby ciasto zgęstniało. Po tym czasie mieszamy krótko, wylewamy do okrągłej formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15-20 minut. Przecier i ketchup wlewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę do przecieru. Dodajemy pozostałą sól i oliwę z oliwek. Gotujemy około 15 minut. Pieczarki myjemy, kroimy w dość grube kawałki. Podsmażamy, aż się zrumienią (podczas smażenia dodajemy szczyptę soli). Upieczony spód pizzy smarujemy przecierem. Posypujemy kukurydzą i pieczarkami. Podgrzewamy około 5 minut w piekarniku. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych