Pstrąg na 'wodorostach'
1 porcje
15 min
Łatwe
Makaron spaghetti z duszonymi warzywami i pstrągiem łososiowym
Składniki
60 g Makaron spaghetti pełnoziarnisty
1/2 szt. Marchewka
2 szt. Suszone na słońcu pomidory
1/2 łyżeczka Olej kokosowy
125 g Szpinak świeży liście
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Imbir
100 g Pstrąg łososiowy plastry
Pstrąg na 'wodorostach'
Pstrąg na 'wodorostach'
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu al'dante. W wysokiej patelni rozpuść olej kokosowy, wrzuć obraną i pokrojoną za pomocą obieraczki marchew a następnie umyte liście szpinaku oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory. Duś kilka minut na niewielkim ogniu i dodaj pokrojone według uznania plastry pstrąga łososiowego. Ugotowy makaron wyłóż na talerz a na wierz nałóz nasze 'wodorosty' czyli duszone warzywa wraz z rybką.
Komentarze