Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Pstrąg z czosnkiem, aromatycznymi ziołami - rozmarynem, tymiankiem i miętą oraz nutą cytrynową to jeden z lepszych sposobów na rybę z piekarnika. To świetny pomysł na zdrowy obiad, który przygotujesz w kilka minut.

Składniki

2 pstrągi wypatroszone
3 ząbki czosnku
1 cytryna
125 ml oliwy z oliwek
Pęczek świeżego rozmarynu
Pęczek świeżego tymianku
Pęczek świeżej mięty
Sól, biały pieprz do smaku

Opis wykonania

Pstrągi umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Ryby umieść w formie żaroodpornej.

Obierz czosnek i wraz z tymiankiem, rozmarynem, miętą, skórką otartą z połowy cytryny i oliwą z oliwek zmiksuj w blenderze na gładką pastę.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.

Bosh Logo
Bosh

Drugą połowę cytryny pokrój w cienkie plastry.

Do każdego pstrąga włóż pastę ziołowo-cytrynową i posmaruj wierzch ryby. Ułóż plasterki cytryny i kilka gałązek rozmarynu.

Rybę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 20 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych