Pstrąg pieczony cytrynowo-ziołowy

4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Pstrąg pieczony cytrynowo-ziołowy
Pstrąg pieczony cytrynowo-ziołowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Pstrągi umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Ryby umieść w formie żaroodpornej.

Obierz czosnek i wraz z tymiankiem, rozmarynem, miętą, skórką otartą z połowy cytryny i oliwą z oliwek zmiksuj w blenderze na gładką pastę.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.


Drugą połowę cytryny pokrój w cienkie plastry.
Do każdego pstrąga włóż pastę ziołowo-cytrynową i posmaruj wierzch ryby. Ułóż plasterki cytryny i kilka gałązek rozmarynu.

Rybę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 20 minut.
Komentarze